Menu
Jajčevec prerežite na dve, enaki polovici. Narežite čebulo, česen in paradižnike, z lupilnikom pa bučko olupite in narežete na tanke trakove. Zraven lahko že prižgete pečico na 180°C.
Najprej z nožem zarežite po obeh polovicah jajčevca, pri čemer morate biti pozorni, da prerežete zgolj vrhnjo plast sočne sredice.
Na pekač položite papir za peko, nato pa nanj postavite obe polovici jajčevca. Jajčevec namažite z 1 žlico sončničnega olja in začinite z malo popra in soli in pustite v segreti pečici, da se peče 40-45 minut, dokler se ne zmehča.
Na ponvi segrejte 1 žlico sončničnega olja in prepražite narezano čebulo in česen.
Ko se čebula in česen zmehčata, jima dodajte še kumino in kurkumo, ter še malo popecite.
Dodajte še sesekljan paradižnik in vodo, ter povečajte temperaturo. Pustimo da vre toliko časa, dokler voda ne izhlapi in dobimo paradižnikovo omako, ki jo še začinimo s soljo in poprom.
Zraven si pripravite še naribano bučko, marinirano z limono, soljo in poprom, ki bo služila kot priloga.
V tem času je jajčevec že pečen, zato ga odstranimo iz pečice in izdolbemo pečeno sredico.
Pečeno sredico jajčevca dodamo v pripravljeno paradižnikovo omako in vse skupaj kuhamo še približno dve minuti.
Pripravljeno omako iz paradižnika in jajčevca z žlico prenesemo v lupino obeh polovic jajčevca in serviramo skupaj z naribano bučko.
Keep up to date. Sign up for our e-newsletters.
I have read and agree to the General Terms and Conditions
© 2025, Reliveshop Powered by Shopify