Menu
SESTAVINE (za 4 osebe):
Količina |
Sestavina |
250g |
kuskusa |
1L |
zelenjavne ali jušne osnove |
2 žlici |
olivnega olja |
400g |
piščančjih prsi brez kosti in kože |
2 |
bučki |
2 stroka |
česna |
|
sol in mleti poper |
|
limonin sok po okusu |
|
nariban sir (npr. parmezan) |
Postopek: Najprej operemo in osušimo bučke, nato jih po dolžini prerežemo na pol, in še enkrat na pol, da dobimo četrtine, ki jih narežemo na približno 0,5 cm široke rezine. Piščančje prsi narežemo na približno centimeter velike kose, česen pa olupimo in drobno sesekljamo.
V kozico vlijemo jušno osnovo in jo segrejemo do vretja. Kuskus stresemo v skledo in ga prelijemo s toliko jušne osnove, da so vsa zrnca pokrita s tekočino. Skledo pokrijemo in pustimo, da kuskus vpije tekočino in se napne.
Piščančje meso popražimo v vroči ponvi, dodamo bučke in na koncu še česen. Začinimo s soljo, poprom in limonino lupinico, ter vse sestavine med mešanjem pražimo še približno dve minuti.
Ko kuskus nabrekne, ga z vilicami razdrobimo, da se razstavi na posamezna zrna. Dodamo ga v ponev s popraženim piščancem in bučkami. Po okusu še dodatno premešamo in odstavimo.
Kuskus je pripravljen, da ga serviramo na krožnike. Po želji pa ga lahko dopolnimo še z naribanim sirom.
Pa dober tek! ;)
Keep up to date. Sign up for our e-newsletters.
I have read and agree to the General Terms and Conditions
© 2025, Reliveshop Powered by Shopify