Meni
Jajčevec prerežite na dve, enaki polovici. Narežite čebulo, česen in paradižnike, z lupilnikom pa bučko olupite in narežete na tanke trakove. Zraven lahko že prižgete pečico na 180°C.
Najprej z nožem zarežite po obeh polovicah jajčevca, pri čemer morate biti pozorni, da prerežete zgolj vrhnjo plast sočne sredice.
Na pekač položite papir za peko, nato pa nanj postavite ob polovico jajčevca. Jajčevec namažite z 1 žlico sončnega olja in začinite z malo popra in soli in pustite v segreti pečici, da se peče 40-45 minut, dokler se ne zmehča.
Na ponvi segrejte 1 žlico sončnega olja in pripravite narezano čebulo in česen.
Ko se čebula in česen zmehčata, jim dodajte še kumino in kurkumo, ter še malo popečite.
Dodajte še sesekljan paradižnik in vodo, ter povečajte temperaturo. Pustimo, da vre toliko časa, dokler voda ne izhlapi in dobimo paradižnikovo omako, ki jo še začinimo s soljo in poprom.
Zraven si pripravite še naribano bučko, marinirano z limono, soljo in poprom, ki bo služila kot priloga.
V tem času je jajčevec že pečen, zato ga odstranimo iz pečice in izdolbemo pečeno sredico.
Pečeno sredico jajčevca dodamo v pripravljeno paradižnikovo omako in vse skupaj kuhamo še približno dve minuti.
Pripravljeno omako iz paradižnika in jajčevca z žlico prenesemo v lupino obeh polovic jajčevca in serviramo skupaj z naribano bučko.
Bodi na tekočem. Prijavite se na naše e-novice.
Prebral sem in se strinjam s splošnimi pogoji poslovanja.
© 2024, Reliveshop Vse pravice pridržanje.