Meni
SESTAVINE (za 4 osebe):
Količina |
Sestavina |
250 g |
kuskusa |
1L |
zelene ali jušne osnove |
2 žlici |
olivnega olja |
400 g |
piščančjih prsi brez kosti in kože |
2 |
bučki |
2 udarca |
česna |
sol in mleti poper |
|
limonin sok po okusu |
|
nariban sir (npr. parmezan) |
Postopek: Najprej operemo in posušimo bučke, nato jih po dolgem prerežemo na pol, in še enkrat na pol, da dobimo četrtine, ki jih narežemo na približno 0,5 cm široke rezine. Piščančje prsi narežemo na približno centimeter velike kose, česen pa olupimo in drobno sesekljamo.
V kozico vlijemo jušno osnovo in jo segrejemo do vretja. Kuskus stresemo v skledo in ga prelijemo s toliko jušne osnove, da so vsa zrnca pokrita s tekočino. Skledo pokrijemo in pustimo, da kuskus vpije tekočino in se napne.
Piščančje meso popražimo v vroči ponvi, dodamo bučke in na koncu še česen. Začinimo s soljo, poprom in limonino lupinico, ter vse sestavine z mešanjem pražimo približno dve minuti.
Ko kuskus nabrekne, ga z vilicami razdrobimo, da se razstavi na posamezna zrna. Dodamo ga v ponev s popraženim piščancem in bučkami. Po okusu še dodatno dodamo in odstavimo.
Kuskus je pripravljen, da ga serviramo na krožnike. Po želji pa ga lahko dopolnimo še z naribanim sirom.
Pa dober tek! ;)
Bodi na tekočem. Prijavite se na naše e-novice.
Prebral sem in se strinjam s splošnimi pogoji poslovanja.
© 2024, Reliveshop Vse pravice pridržanje.